NA24.no

Kommunal rådgiver får tilnærmet millionlønn for å jobbe én dag i uka


Ordfører i Marnardal kommune, Helge Sandåker (bildet) fra Arbeiderpartiet, underskriver trolig en ansettelse som vil gi rådgiver (og eks-ordfører) Hans Stusvik tilnærmet millionlønn for å jobbe en dag i uka frem til juni 2020.
Ordfører i Marnardal kommune, Helge Sandåker (bildet) fra Arbeiderpartiet, underskriver trolig en ansettelse som vil gi rådgiver (og eks-ordfører) Hans Stusvik tilnærmet millionlønn for å jobbe en dag i uka frem til juni 2020. (Marnardal Arbeiderparti)
Sist oppdatert:
En dag i uken skal tidligere Marnardal-rådmann Hans Stusvik jobbe som rådgiver i kommunen – men motta full lønn.

– Det er en stilling som er opprettet etter initiativ og ønske fra ham, sier ordfører i Marnardal, Helge Sandåker til Fædrelandsvennen.

Tirsdag skal formannskapet i kommunen behandle og trolig godkjenne avtalen. Den oppsto etter at Hans Stusvik i februar gikk av som prosjektleder for sammenslåingsprosessen mellom Mandal, Marnardal og Lindesnes.

Før jul ble Kyrre Jordbakke ansatt som ny prosjektleder fra 1. april og som ny rådmann for storkommunen fra 1. januar 2020, en stilling Stusvik også hadde søkt.

På spørsmål fra Fædrelandsvennen om ikke dette egentlig handler om at det er etablert en rådgiverstilling fordi Stusvik er så skuffet over at han ikke fikk fortsette som prosjektleder, svarer Sandåker:

- Jeg har egentlig ingen andre kommentarer enn det som stod i pressemeldingen.

Dersom avtalen blir godkjent kan Stusvik se frem til nær én million kroner i årslønn for å jobbe én dag i uka fram til juni 2020 da han går av
med pensjon.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere