*Nettavisen* Økonomi.

Kommunal Rapport: Betalte ut 7,3 millioner kroner til død person

UTBETALTE: Spydeberg kommune betalte 7,3 millioner kroner i flere år etter at personen som fikk hjelp av Vitalegruppen, var død. Illustrasjonsbilde Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Overfakturerte i flere år.

14.09.17 07:55

Spydeberg kommune betalte for helsetjenester til en død person i tre og et halvt år. Det skriver Kommunal Rapport.

Til sammen skal Vitalegruppen, som leverer bo- og omsorgstilbud til rusavhengige og psykisk syke, ha overfakturert kommunen for 7,3 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

ORDFØRER: Petter Schou sier kommunen har satt igang gransking. Foto: Morten Holm/scanpix

Betalingen var også en forhøyet timepris, som kommunen altså likevel betalte ut. Ordfører Petter Schou sier det nå er satt igang gransking av saken.

Kontrollutvalgsleder Trid Fluge Svenneby mener det hele er forferdelig.

- Det er utenfor all kontroll, litt uforståelig, nesten bare trist. Det er jo et utømmelig sluk av behov i Spydeberg, og kommunen har veldig stram økonomi og stor lånegjeld. Vi har fortsatt ikke kontroll på økonomien. Så 7,3 millioner kroner er et formidabelt beløp.

Les også: Eiendomsskattsjokk: - Innbyggerne blir flådd

Vitalegruppen har til sammen mottatt 125 millioner av flere kommuner i Norge, uten at avtalene har vært ute på anbud, ifølge Kommunal Rapport. Gruppen ble i 2016 kjøpt opp av Ambea Norge AS, som mener det skjedde før deres tid som eiere.

Daglig leder Truls Navestad sier de har gjort opp med kommunen for sin del, og at overfaktureringen gjelder en annen person enn den avdøde.

Annonsebilag