Kommuneansatt i Drammen siktet for grov korrupsjon

Drammen kommune har anmeldt en kvinelig ansatt for grov korrupsjon. Kvinnen nektet straffskyld da hun fredag møtte i forhørsretten i Drammen tingrett. Illustrasjonsfoto fra Drammen sentrum med Bragernes kirke.

Drammen kommune har anmeldt en kvinelig ansatt for grov korrupsjon. Kvinnen nektet straffskyld da hun fredag møtte i forhørsretten i Drammen tingrett. Illustrasjonsfoto fra Drammen sentrum med Bragernes kirke. Foto: Knut Arne Gjertsen (wikipedia.no)

En ansatt i Drammen kommune er siktet for grov korrupsjon. Kvinnen er varetektsfengslet i fire uker, mistenkt for å ha mottatt flere hundre tusen kroner i bestikkelser fra utbyggere i nærmere 30 byggesaker.

Øko-teamet i Sør-Øst politidistrikt i Drammen har etterforsket saken siden høsten 2015, og det har kommet fram at kvinnen i flere sammenhenger har mottatt penger fra privatpersoner som ønsket byggetillatelse fra kommunen, skriver NRK.

– Ut fra anmeldelsen og det vi ser i de konkrete prosjektene, er det åpenbart at mange av disse byggetillatelsen aldri ville blitt gitt, politiadvokat Hans Lyder Haare.

I ett tilfelle dreier det seg om 120.000 kroner fra én utbygger. I et annet tilfelle har hun mottatt 80.000 kroner. Det er også flere eksempler på mindre beløp på 5.000-25.000 kroner.

– Det er for tidlig å uttale seg om totalbeløpet, sier Haare.

Det var Drammen kommune som anmeldte saken. Kvinnen nektet straffskyld da hun fredag møtte i forhørsretten i Drammen tingrett.

Hun ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt forbud mot adgang til aviser og kringkasting.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.