Onsdag ettermiddag eksploderte nettet med nyheten om at verdens rikeste mann, Jeff Bezos, skal skilles. Det blir trolig også tidenes dyreste skilsmisse. Bezos har en nettoformue på 137 milliarder dollar, ifølge Bloomberg. Det tilsvarer nesten 1200 milliarder kroner.

Går mot deling

Siden Jeff og MacKenzie Bezos ble gift før han etablerte Amazon i 1994, er det grunn til å tro at det går mot en deling av formuen. Ifølge CNBC tilsier ekteskapsloven i delstaten Washington at alle verdier ervervet i et ekteskap deles likt. Med mindre det foreligger en så langt ukjent særavtale, er det derfor sannsynlig MacKenzie skal ha halvparten av formuen, eller om lag 68,5 milliarder dollar, ut fra Amazons gjeldede aksjeverdi.

Verdens rikeste kvinne er så langt Walmart-arvingen Alice Walton, som har en nettoformue på 46 milliarder dollar, ifølge Forbes. Hun er eneste datter av Walmarts grunnlegger Sam Walton.

Hemmelig forhold

Amerikansk kjendispresse har i kjølvannet av kunngjøringen i går spekulert i om at skilsmissen kanskje ikke er like idyllisk i virkeligheten som den framstår i Bezos' tweet onsdag.

Flere medier, derunder People.com, melder at Jeff Bezos de siste månedene har datet 49 år gamle Lauren Whitesell Sanchez. Sanchez har vært gift i 13 år med Patrick Whitesell, en av de mektigste agentene i Hollywood, skriver People.

Kjendismagasinet siterer en anonym kilde som forteller at de to har tilbrakt mye tid sammen det siste året, og særlig de siste månedene. Sanchez skal også skilles, melder People.

Sanchez er journalist av profesjon. Hun har blant annet vært underholdningsreporter, og fra 2011 til 2017 nyhetsvert i Fox-programmet "Good Day LA". Trebarnsmoren har også medvirket i flere filmer, deriblant "The Day After Tomorrow" og "Fight Club".