NA24.no

Kondomdebut på TV

Sist oppdatert:
For første gang skal ordet «kondom» vises på italiensk fjernsyn.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den italienske filmregissøren Francesca Archibugi står bak en ny italiensk reklamekampanje som skal bedre italienernes oppmerksomhet rundt aids. Når denne kampanjen blir sendt på italiensk tv i januar er det faktisk første gang at ordet kondom blir vist på tv i den katolske høyborgen, ifølge The Times.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

I Italia er det nemlig slik at alle tidligere kampanjer bevisst har unngått å benytte seg av ordet kondom. Men ettersom landet nå plages av 4.000 nye hivsmittede hvert år, som er rekordhøyt, brytes kondomtabuet.

Redde for «kondom»
- Frem til nå har vi alltid snakket om sikker sex på tv, men ingen har turt å bruke ordet kondom. Det har vært mye motstand, sier Francesca Archibugi.

Reklamekampanjen som er støttet av myndighetene har som mål å bidra til at det blir enklere for italienere å overvinne skamløsheten og flauheten som er forbundet med å be om prevensjonsmidler.

Null prevensjon
En stor del av årsaken til at italienske medier har kviet seg for å bruke ordet kondom skyldes katolisismens posisjon i landet. I forrige måned oppfordret pave Benedict XVI katolske farmasøyter til ikke å gi ut prevensjonsmidler og abortfremkallende midler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere