Kong Harald er en av de fattigste i Europa

Kong Harald er en av Europas fattigste monarker, skriver Daily Mail. Her er kongen, sammen med Dronning Sonja og Kronprins Haakon, med på åpningen av det 159. storting.

Kong Harald er en av Europas fattigste monarker, skriver Daily Mail. Her er kongen, sammen med Dronning Sonja og Kronprins Haakon, med på åpningen av det 159. storting. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Det er Daily Mail som bringer nyheten om at kongehuset i Norge er at dem med minst penger.

15.01.15 17:42

OSLO: Med 100 millioner kroner i formue er Kong Harald an av de fattigste kongene i Europa, skriver Daily Mail.

Kongen skal ha en personlig formue på 100 millioner kroner.
På toppen av dette kommer et årlig tilskudd fra regjeringen på rundt 145 millioner kroner. Disse pengene dekker også Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette- Marits virksomhet.

LES OGSÅ: Taust fra kongehuset om engleskole

Kongelig formue eller ikke, kongefamilien lider nok ingen nød. De har tross alt hele syv boliger å velge mellom. De har en yacht som heter K/S Norge , et kongelig tog , to private boliger i Oslo og ytterligere eiendommer i Fredrikstad og Rio de Janeir, ifølge Daily Mail.

Til sammenlikning har Dronning Elizabeth av England omtrent tre og en halv milliarder i formue, men hun troner likevel ikke toppen av listen over de rikeste royale.

Det er nemlig Lichtenstein's Prince Hans-Adam II som er Europas rikeste monark, med hele 60 milliarder kroner i fromue.

LES OGSÅ: Kong Harald er folkets favoritt

Det kommer også fram i saken at det er svenske Kong Carl Gustaf som er rikest i Skandinavia, kongehuset i Nederland som er dyrest å drive og Spania har det største palasset.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.