Kong Harald er en gullgruve

Damm forlag har trykket opp Per Egil Hegges biografi om kong Harald i 80.000 eksemplarer. Kongen selv gir alle pengene til veldedighet.

30.11.06 12:45

Tett opp til 36 millioner kroner ville inntekten vært om «Harald V» hadde blitt solgt til vanlig utsalgspris på 449 kroner og om alle de 80.000 eksemplarene ble solgt til den prisen. Men de fleste bokhandlere opererer med maks rabatt og fra de 36 millionene må selvføgelig andre kostnader trekkes fra.

Likevel - det er sikkert at Per Egils kongebiografi er en dundrende suksess for bokhandlene, Damm forlag og forfatteren selv.

Rekordopplag
Forlaget var i utgangspunktet meget optimistiske og trykket boken et førsteopplag i rekordstore 60.000 eksemplarer. Nå har de altså 20.000 til på lageret. Kongebøker er imidlertid populært, og Hegge er ikke første biograf som selger mange kongebøker.

Hegge er for tiden svært på farten ettersom bokhandlere landet rundt vil ha ham på besøk. Selv kunne kongen og også dronningen tjent en god slant på biografien, men de gjør det ikke.

Royale veldedige kroner
- Kongen har bestemt at hans andel av royaltyen skal gå til Kronprinsparets Humanitære Fond, noe som med de høye opplagstallene vil utgjøre et betydelig beløp til veldedige formål. Dronning Sonja får honorar for sine fotografier. Også disse pengene går uavkortet til kronprinsparets fond, bekrefter redaktør Ole Rikard Høisæther.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.