*Nettavisen* Økonomi.

Konge på haugen

Foto: Ryan Anson (AFP)

Steve Jobs leder i dag verdens mest verdifulle IT-selskap.

27.05.10 09:01

Da børsen stengte onsdag haddee Apple passert Microsoft som verdens mest verdifulle IT-selskap.

Ifølge tall fra Nasdaq-børsen er markedsverdien av Apple nå 221,4 milliarder dollar. Verdien av Microsoft er 219,3 milliarder.

Begge aksjene falt onsdag, men Microsoft endte ned hele 4 prosent, mens Apple-aksjen bare falt 0,5 prosent.

I kroner utgjør verdien av Apple rundt 1.450 milliarder. Det er over halvparten av verdien av det norske oljefondet.

Utenfor IT-sektoren, må Apple imidlertid nøye seg med andreplass på listen over USAs mest verdifulle selskaper, etter oljeselskapet Exxon Mobil, som er verdt 279 milliarder dollar.

Rollebyttet mellom Apple og Microsoft kommer etter en fantastisk kursutvikling for Apple, som siden 2003 er rundt regnet 30-doblet i kurs. Samtidig har Microsoft-aksjen stort sett ligget flatt.

Apple har gjort voldsom suksess med nye produkter som iPod, iTunes, iPhone og iPad, mens markedet for Microsofts programvare har vist relativt beskjeden vekst.

Dagens prising av selskapene i forhold til dagens inntjening viser også tydelig at markedet har mer tro på fremtidig vekst for Apple enn for Microsoft.

Et ironisk poeng er at da Apple i 1997 lå med brukket rygg, investerte Microsoft 150 millioner dollar i selskapet som krisehjelp.

Det var samme år som Steve Jobs (55) igjen inntok sjefsstolen i Apple, etter å ha blitt sparket ut i 1985 fra selskapet han var med på å starte i 1976.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.