NA24.no

Foto: Elin Reitan (Side2)

Kongeår for hotellkongen

Petter Stordalen trosset nedgangstidene og sitter igjen med hundrevis av millioner i pluss.

2009 var et dårlig år for hotellnæringen. Likevel satt Stordalens investeringsselskap Home Invest med et konsernresultat før skatt på 389,4 millioner kroner. Det skriver Stordalen i en pressemelding.

Det er i hovedsak et godt aksjeresultat og inntekter fra eiendom som er årsak til det gode resultatet. Home Invest har imidlertid også merket nedgangstidene på kroppen.

Driftsresultatet ble betydelig redusert fra 2008, og sank fra 416,9 til 144,7 kroner i 2009. Aksjeresultatet på solide 310 millioner, samt eiendomsresultatet på 160 millioner trakk imidlertid opp resultatet og gjør 2009 til et suksessår for Stordalen.

- Jeg er strålende fornøyd med at Home Invest, i et krevende marked, genererer en kontantstrøm fra de operasjonelle virksomheter på 682 millioner kroner, opp fra 234 millioner fra året før, sier Petter A. Stordalen, eier og administrerende direktør i Home Invest.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:


Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere