TV 2 er inne i en omfattende nedbemanningsprosess og skal kutte 350 millioner kroner innen 2020. Kanalen skal kvitte seg med 177 medarbeidere.

I slutten av oktober ble det kjent at 71 personer har fått godkjent sine søknader om sluttpakker. Dermed er det 106 personer som ennå har en uavklart situasjon.

En av dem som har valgt å ta sluttpakke er kongereporteren og TV 2-profilen Anne Fredrikstad. Hun gir seg etter 18 år i kanalen. Siden helt i begynnelsen av 2000-tallet har hun dekket ti kongebryllup, laget dokumentarer for kanalen, jobbet med helse og vært allmennreporter.

Les også: Slik vil ledelsen sparke TV 2-ansatte

- Jeg gråt mye

- Det har tatt noen uker å ta avgjørelsen, og jeg hadde tenkt til å bli. Jeg har jo hatt drømmejobben i 18 år. Men i løpet av høsten har det bare blitt mer og mer fokus på sparing og vi er mange som må gå, sier Fredrikstad til Nettavisen.

- For dem som skal være igjen blir det mer jobbing, hardere hverdag og mer turnus. Når jeg ser rundt meg har jeg mange fine kollegaer som ikke har vært her så lenge. De har mye de har lyst å gjøre, mens jeg har gjort alt jeg har ønsket. Så da falt valget på at jeg tok sluttpakke.

Les også: Dramatisk allmøte i TV 2

Avgjørelsen om å ta sluttpakke har ikke vært enkel.

- Jeg har hatt mange søvnløse netter, og grått mye. TV 2-jobben er hele meg. Den har definert hva jeg er. Bare det å ha en jobb å gå til har vært kjempeflott og jeg har hatt mange fantastiske kollegaer.

Etter at nyheten ble kjent tok Nettavisen kontakt med Fredrikstad-kollega Kjell Arne Totland, TV 2s kongehusekspert. Han ble overrasket da han fikk nyheten om Fredrikstads sluttpakke-avgjørelse.

- Blir vinekspert?

- Jeg ble veldig lei meg da jeg for et par dager siden hørte at hun skulle slutte, og kommer til å savne henne veldig. Jeg har samarbeidet med henne i mange år, også lenge før jeg selv startet i kanalen. Vi har alltid hatt et kjempegodt samarbeid.

- Jeg ønsker Anne lykke til videre, og er helt sikker på at hun finner noe nytt og spennende å jobbe med. Jeg har minnet henne på at jeg selv faktisk nærmet meg 50, da jeg i 1991 byttet beite - og flyttet til Oslo for å begynne i pressen . Kanskje Anne nå blir Norges nye vinekspert? Hun og familien har jo vingården i Italia, som er blitt deres andre hjem.

Les også: Signe Tynning: - Glad jeg slipper å være en del av det TV 2 gjennomgår nå

Har ingen jobb

Fredrikstad startet i kanalen i januar 1999 og er ferdig i TV 2 ved nyttår, men har TV 2-lønn «godt inn i 2017».

- Jeg har ingen jobb å gå til, og fortsatt lyst til å jobbe med historiefortelling. Den siste tiden har det vært mye negativitet i forbindelse med nedskjæringene.

Fredrikstad eier en egen vingård i Acquapendente, cirka to timers kjøretur nord for Roma. Hun har også fått priser lokalt for beste rødvin, og nest beste hvitvin.

- Jeg har lyst til å gjøre noe som skaper glede. Drømmen min er å få solgt min egen vin her i Norge, sier hun til Nettavisen.

Les også: Slik blir sluttpakkene i TV 2

En rekke profiler slutter

I løpet av de siste månedene har en rekke profiler i kanalen valgt å slutte. Nils Gunnar Lie, Jan Øyvind Helgesen, Abjørn Olsen, Signe Tynning, Mah Rukh Ali, Dyveke Buanes, Cathrine Fossum og Jan Ove Ekeberg er kjente navn som gir seg i kanalen.

- Sluttepakken gir meg nye muligheter, men jeg er bekymret for mine kollegaer som skal være igjen og for TV 2. Det blir et nytt TV 2 fra neste år, og stadig færre som ser lineær TV. Men jeg håper det går bra med alle, men det er noe jeg tenker på.

Les også: Stenstrøm: - TV 2 burde gitt de ansatte svar i dag