NA24.no

Kongsberg Automotive aner bedring

Bildelprodusenten fortsetter å tape på finanskrisen, men ser bedring.

Kongsberg Automotive ASA måtte legge frem et nytt negativt resultat i kjølvannet av finanskrisen, som blant annet har rammet selskapets kunder, bilprodusentene, meget hardt.

NA24 - din næringslivsavis

Bildelprodusenten ser imidlertid en viss bedring både i underliggende drift og i markedet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Tapte mindre
Kongsberg Automotive (KOA) dro i andre kvartal inn 146 millioner euro i omsetning og fikk et driftsresultat før avskrivninger på minus 3,2 millioner euro. I første kvartal lød omsetningen på 143 millioner euro med et EBITDA-resultat på 5,7 millioner euro i minus.

Resultatet før skatt endte på 27,7 millioner euro i minus i andre kvartal, mot pluss 3,6 millioner euro i første kvartal. Det var store urealiserte valutagevinster som dro opp bunnlinjen i første kvartal.

Ser stabilisering
KOA har den siste tiden begynt å få nye ordre og kontrakter, og mener de ser indikasjoner på en stabilisering i markedet. De forventer at tredje kvartal vil bli på linje med de to foregående kvartalene.

Styret i selskapet vurderer selskapet likviditetssituasjon til å være tilfredsstillende for de neste seks månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere