NA24.no

Kongsberg Automotive får mer

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Bildelprodusenten kan notere nok en strategisk viktig kontrakt.

Kongsberg Automotive har blitt tildelt en kontrakt på 25 millioner euro, eller omkring 215 millioner kroner. Kontrakten betegnes av selskapet strategisk viktig.

Kontrakten gjelder leveranser av luftbremser- og luftfjæringsinterfacer til en global produsent av lastebiler. Det planlagt volumet er 600.000 enheter årlig. Det vil gå mellom seks og åtte enheter per lastebil avhengig av lastebilens kompleksitet.

Leveransene skal begynne i 2011 og gå over en periode på syv år.

Kontrakten er et resultat av Kongsberg Automotives nye program for deler og systemer for distrbusjon av trykkluft rettet mot lastebilbransjen. Systemene er i stor grad basert på komposittmaterialer som gir redusert vekt og nye fleksibilitet i løsningene.

De nye interfacene vil ifølge Kongsberg gi konsern økt et større ansvar for design og produksjon av trykkluftsystemene på lastebilene. Kongsberg oppgir at vektreduksjonen med i de nye løsningene er omkring 50 prosent sammenlignet med konvensjonelle interfacer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere