NA24.no

Kongsberg får gigantkontrakt

Sist oppdatert:
Aker Kværner vil gi Kongsberg en kontrakt til flere titalls millioner kroner.

Kongsberg Gruppen opplyser at Aker Kværner har tildelt datterselskapet Kongsberg Maritime en intensjonsavtale. Avtalen omfatter integrerte kontrollsystemer for sikkerhet og prosessautomasjon om bord på en halvt nedsenkbar produksjonsplattform som Statoil skal bruke på olje- og gassfeltet Gjøa i Nordsjøen.

NA24 - din næringslivsavis

- Aker Kværner skal bygge dekket til plattformen, sammenstille det med skroget og gjøre plattformen ferdig til bruk. Gaz de France Norge skal være driftsoperatør på feltet, heter det i børsmeldingen.

Estimert verdi er på 80 millioner kroner.

I tillegg skal Kongsberg Maritime levere prosessimulator og integrert ingeniørarbeid for Aker Kværner.

- Det er i kontrakten lagt opp til utstrakt bruk av såkalte «integrerte operasjoner», en teknologi og arbeidsprosess som gjør det mulig å overvåke og styre større deler av offshoreoperasjonene fra land. Feltet som ligger 60 kilometer utenfor Sognefjorden, har planlagt produksjonstart i 2010, skriver Kongsberg i meldingen.

Torfinn Kildal, administrerende direktør i Kongsberg Maritime, sier at denne kontrakten er et viktig ledd i selskapets satsing innenfor olje- og gassindustrien, og faller godt inn strategien med oppkjøpet av Sense Intellifield.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere