NA24.no

Kongsberg kjøper for 290 mill.

Sist oppdatert:
Kongsberg Maritime styrker posisjonen som leverandør til gass- og oljeindustrien gjennnom oppkjøp.

Kongsberg Maritime melder at de har hele teknologiselskapet Sense Intellifield. Kjøpesummen ble på 290 millioner kroner på gjeldfri basis, men kan økes avhengig av selskapets resultatutvikling i 2007 og 2008.

NA24 - din næringslivsavis

- Sense Intellifield leverer produkter og tjenester innen fagområdet Integrerte Operasjoner, eller e-field, for olje & gass markedet i hele verden. Virksomheten omfatter utvikling, markedsføring og salg av svært avanserte produkter, systemer og løsninger for sanntids fjerndrift av boreoperasjoner og produksjonsoptimalisering for den internasjonale olje- og gassindustrien. Selskapet har blant annet utviklet programvare for å hente, transportere, lagre og visualisere data fra brønn- og boretjenester på rigger, heter det i en børsmelding fra Kongsberg Gruppen.

Kjøpet styrker Kongsberg Maritimes posisjon innen den internasjonale olje- og gassindustrien.

- Kjøpet av Sense Intellifield gir Kongsberg Maritime en bredere portefølje av produkter i det raskt voksende markedet for Integrerte Operasjoner, skriver administrerende direktør Torfinn Kildal i Kongsberg Maritime.

- Integrerte Operasjoner har økende betydning i olje- og gassindustrien, både innenfor leting og produksjon, skriver Kildal i en børsmeldning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere