Kongsberg Maritime kutter 200 årsverk

Kongsberg Gruppens datterselskap Kongsberg Maritime nedbemanner. Her en offshore-simulator fra Kongsberg Maritime.

Kongsberg Gruppens datterselskap Kongsberg Maritime nedbemanner. Her en offshore-simulator fra Kongsberg Maritime. Foto: Kongsberg Maritime

Flere allmøter i avholdt i Teknologiparken mandag.

19.10.15 13:39

(Laagensdalsposten): Bølgen av usikkerhet i oljebransjen har omsider nådd Kongsberg. Ledelsen i Kongsberg Gruppen avholdt mandag formiddag en rekke allmøter for å forklare situasjonen.

- Det er fallende oljepris og nedgang i denne delen av industrien og da særlig innen offshore, at nedbemanningen kommer, sier kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen Ronny Lie.

Selskapet skrivers selv at «årsaken til nedbemanningen er et resultat av forventet redusert oljerelatert aktivitet. For å møte den reduserte etterspørselen og å sikre bærekraftig utvikling og konkurransekraft».

Ikke avklart hvor

- Kongsberg Maritime har virksomhet flere steder, hvor kommer kuttene?

- Nedbemanningen gjelder Kongsberg Maritime AS, og det er riktig at vi har virksomhet flere steder. Men vi er ennå tidlig i en prosess.På spørsmålet om hvor nedbemanningen kommer. Dette vi vil komme tilbake til i dialog med tillitsvalgte, sier Lie.

- Er det ingeniører som først og fremst er utsatt?

- Det er som nevnt spesielt offshorevirksomheten som er berørt av konjunkturene og her er det mange ingeniører. Offshore er også en betydelig del av Kongsberg Maritimes virksomhet på Kongsberg, sier han.

Krevende

- Kan du si noe om hvordan nyhetene ble mottatt i dagens møter?

- Det er krevende for alle involverte å få slike beskjeder. Samtidig er det slik at de aller fleste har blitt berørt i denne bransjen det siste året. Vi ser en oljepris som er halvert og at de store oljeselskapene tar følgene. Blant annet var det nebemanning innen olje og gass i fjor i hos Kongsberg Maritime i Asker.

- De siste årene har antall berørte stadig blitt større, når slike meldinger kommer fra kongsbergindustrien. Ser vi noen endringer i utviklingen?

- Det er riktig at det er store tall og Kongsberg Gruppen er blitt veldig internasjonal og dermed veldig eksponert. Når endringer kommer slik som i oljeprisen – da bemanner industrien opp eller ned etter det som skjer, sier han.

Tidlig ennå å si noe mer

- Hvordan går veien videre i prosessen nå?

- Vi er ennå på et tidlig stadium. Det har vært sonderinger mellom styret og tillitsvalgte i den prosessen som har vært, så har vi hatt infomøter i dag. Og senere vil dette følges tett opp.

- Er Nav orientert om det som skjer?

- Ja. Vi er pålagt i å melde fra til Nav. Dette er veldig regulert og slike prosesser er ganske fastlagte, sier Ronnye Lie.

Les flere saker på Laagendalsposten her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.