NA24.no

Kongsberg Defence Systems NSM Test Firing KDS
Kongsberg Defence Systems NSM Test Firing KDS (Kongsberg-gruppen)

Kongsberg-salg stanses av Stortinget

Sist oppdatert:
Høyre snur i spørsmålet om salg av Kongsberg-gruppen.

Næringsminister Monica Mælands plan om nedsalg av statseide selskaper stanses i Stortinget. Det skriver Klasssekampen tirsdag.

Stortinget går ifølge avisen  inn for å stanse nedsalget i Kongsberggruppen, en av de største postene på Mælands salgsliste.

Stortingsgruppene til Høyre, Frp, KrF og Venstre har blitt enige om å legge Kongsberg-salget på is, fordi konsekvensene av et salg ikke var godt nok utredet.

- Det kom fram ny informasjon i løpet av prosessen, og vi har bestemt oss for å avvente diskusjonen om nedsalg, sier høyrerepresentant i næringskomiteen Gunnar Gundersen til Klassekampen.

Da næringsministerens stortingsmelding om statlig eierskap var på høring i Stortinget i fjor høst, kom det fram at et salg av Kongsberggruppen bød på problemer som Monica Mæland ikke hadde tenkt på.

Selskapet produserer blant annet svært avansert militært materiell, og i løpet av høringen kom det fram at Norge mangler et lovverk som sikrer at denne teknologien ikke faller i feil hender, dersom staten selger seg ut av selskapet.

Nå sier Høyres Gunnar Gundersen at partiet ikke vil selge Kongsberg før konsekvensene av et salg er utredet, og et eventuelt nytt lovverk er på plass.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere