Kongsberg trosser finanskrisen

Kongsberg Gruppen øker på topp- og bunnlinje i første kvartal.

27.04.09 08:38

Industrikonsernet Kongsberg Gruppen kan vise til en kraftig vekst i første kvartal sammenlignet med samme periode i 2008. Driftsinntektene økte med hele 42 prosent, men driftsmarginene falt noe som følge av veksten.

NA24 - din næringslivsavis

Kongsberg Gruppen som i hovedsak består av maritime/offshore og forsvarsvirksomheten omsatte i første kvartal for hele 3.330 millioner kroner, opp fra 2.353 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Dette ga et driftsresultat på 238 millioner kroner og et resultat før skatt på 209 millioner kroner. I de tre første månedene i 2008 endte driften på pluss 183 millioner kroner og resultatet før skatt på 181 millioner kroner.

Driftsmarginene falt fra 8,3 prosent i første kvartal 2008 til 7,8 prosent i årets første kvartal.

Konsernet har opprettholdt en nær uendret ordrebok siden nyttår på 16,5 milliarder kroner. Ordreinngangen i første kvartal var på 3.395 millioner kroner, mot 2.954 millioner i samme periode i 2008.

Ordreinngangen har vært god for Kongsberg Maritime og beskrives som tilfredstillende for forsvarsvirksomheten.

- Kongsberg har gode markedsposisjoner, selv om deler av markedet er turbulent som en følge av den internasjonale finanskrisen. Det er fortsatt usikkerhet knyttet til hvordan konsernets markeder vil utvikle seg i siste halvdel av 2009, så vi følger situasjonen nøye. Vi har flere kostnadsreduserende tiltak i gang, samt et konsernovergripende effektiviseringsprogram. Vi vurderer fortløpende behovet for tilpasninger av virksomheten, sier konsernsjef Walter Qvam o Kongsberg i en kommentar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.