*Nettavisen* Økonomi.

Konkurranse­direktør skeptisk til åpne kontorlandskap

TRIVES BEST PÅ EGET KONTOR: Konkurransedirektør Christine Meyer. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

- Vi sier som «Ole Brumm» – ja takk begge deler.

Konkurransedirektør Christine Meyer er ikke begeistret for åpne kontorlandskaper. Det melder hun på kronikkplass i Dagens Næringsliv mandag.

- Konkurransetilsynet har sin andel medarbeidere – meg selv inkludert – som ikke skårer høyt på skalaen over de mest ekstroverte og som i perioder liker best å tenke og jobbe alene, skriver hun.

Tilsynet har i dag åpne landskap, men vil lage cellekontorer når de nå flytter kontoradresse i Bergen.

- Tilbake­meldingen fra medarbeiderne­ er unison – de ønsker seg kontorer, skriver Meyer.

De siste årene har åpne kontorlandskap vært regelen snarere enn unntaket, men ideen om åpne kontorlandskaper er ikke ny. Det Norske Veritas var blant pionerene på området da de flyttet inn i nytt hovedkvarter på Høvik i 1976, ifølge Aftenposten.

Meyer skriver i DN-kronikken at den største feilen bedrifter gjør er å tro at «one size fits all» og istedenfor å se etter kontorløsninger som er «in» og helt lik for alle – à la åpne løsninger med «clean desk» – erkjenne at det er behov for ulike løsninger for virksomheter, for individer og også innenfor hvert individ.

- Selv om det kanskje ikke høres slik ut, er det behov for utstrakt teamarbeid også i Konkurransetilsynet. Men ikke hele tiden. Mye tanke- og ­skrivearbeid må skje individuelt og da er det forståelig at hver og en ønsker at det skjer innenfor kontorets fire vegger. Så ­resultatet av vårt felles og ­individuelle arbeid for å tenke ut gode kontorløsninger er at vi sier som «Ole Brumm» – ja takk begge deler, skriver direktøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.