NA24.no

VIL GRANSKE MANGEL PÅ BYGGING AV NYE BOLIGER: Fordi boligbyggingen har falt betraktelig i perioder med sterk prisstigning, vil Konkurransetilsynet nå undersøke om markedet fungerer slik det skal.
VIL GRANSKE MANGEL PÅ BYGGING AV NYE BOLIGER: Fordi boligbyggingen har falt betraktelig i perioder med sterk prisstigning, vil Konkurransetilsynet nå undersøke om markedet fungerer slik det skal.

Konkurransetilsynet skal granske boligbyggingen

Mistenker mangel på konkurranse.

Fordi boligbyggingen har falt betraktelig i perioder med sterk prisstigning, vil Konkurransetilsynet nå undersøke om markedet fungerer slik det skal.

– Det er en utfordring at boligbyggingen synker, spesielt når boligprisene har steget raskere enn byggekostnadene. Samtidig er det mangel på regulerte tomter. Vi må finne ut om dette skyldes manglende konkurranse i markedet, opplyser seniorrådgiver Sven Heidar Larsen i Konkurransetilsynet til Bergens Tidende ifølge NTB.

Før jul sendte tilsynet ut en undersøkelse til nærmere 60 utbyggere og boligbyggelag i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Tilsynet har også kontaktet arkitekter og entreprenører og undersøker hvordan statlige organer jobber med reguleringsplaner, skriver avisen.

– Produktiviteten i byggenæringen har vært svak over lengre tid. Da tar vi på oss konkurransebrillene og undersøker hva det skyldes, sier Larsen.

En rapport fra OECD viser også at det norske markedet for nye boliger skiller seg vesentlig fra andre land. Økte priser har ikke ført til mer boligbygging, noe som i utgangspunktet ville vært mest naturlig.

– Finner vi for eksempel ut at noen aktører blir favorisert og andre ikke, så vil vi foreslå tiltak som kan nøytralisere dette, sier Larsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere