*Nettavisen* Økonomi.

Konkurrent bestemmer skjebnen til PGS-nybygg

Petroleum Geo-services har nå kommet med en klargjøring rundt de spanske nybyggene.

26.01.09 13:04

Seismikkselskapet har som følge av spekulasjoner rundt de to seismikkskipene selskapet har i ordre i Spania, kommet med ytterligere informasjon mandag.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

De to nybyggene er i ordre ved det spanske verftet Factorias Vulcano og kom inn i PGS’ portefølje i forbindelse med oppkjøpet av seismikkrederiet Arrow Seismic i 2008. Nybyggene var allerede da sluttet på lange kontrakter til det store amerikanske seismikkonsernet Western Geco, som er en konkurrent av PGS.

Ifølge PGS har selskapet rett til å terminere nybyggskontraktene dersom skipene blir levert mer enn 120 dager etter opprinnelig avtalt leveringstidspunkt. Det første nybygget skulle vært levert 30. november i fjor, men er fortsatt ikke overlevert fra verftet. Det andre skipet skal etter avtalen leveres 31. mars i år.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

PGS påpeker i dag at nybyggene er forsinket og at det er risiko for ytterligere forsinkelser, men presiserer at datterselskapet Arrow per i dag ikke har grunnlag for terminering av kontraktene.

Samtidig peker de også på at selv om leveringen skulle bli mer enn 120 dager etter avtalt leverignsdato, så vil det være opp til befrakter, Western Geco, om PGS skal avslutte byggekontraktene. Og det er kun dersom WesternGeco beslutter å trekke seg fra befraktningskontraktene på grunn av overstigelse av 129 dagers fristen at Arrow/PGS kan bestemme seg for om de vil trekke seg fra nybyggene.

Skulle det bli en terminering av nybyggskontraktene har OGS rett til å få tilbakebetalt all innbetalinger som er foretatt så langt, omkring 39 millioner euro per skip., hvorav 32 millioner euro er sikret ved en refusjonsgaranti.

PGS har fortsatt igjen 36 millioner euro per skip i sluttvederlag til verftet. Dette skal først betales ved overlevering.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.