NA24.no

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Konkurrent svelger Luxo

Sist oppdatert:
Glamox-konsernet har kjøpt nesten halve Luxo og kommer med bud.

Belysningskonsernet Luxo ASAs skjebne de siste månedene har gått mot at selskapet ville bli kjøpt av børs. Nå tar storebror og hovedkonkurrent Glamox sats for å ta over selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge en flaggemelding tirsdag har Glamox sikret seg 46,6 prosent av aksjene i Luxo, flere av hovedaksjonærene har solgt seg ut. Glamox har betalt 9 kroner per aksje.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Glamox gjør det også klart at de vil fremsette et pliktig tilbud på de resterende aksjene i Luxo inne fristen på fire uker.

Budkrig
Det var et frivillig bud på selskapet fremsatt av flere hovedaksjonærer i slutten av februar som utløst en budkrig på Luxo. Grupperingen vil betale 6 kroner per aksje i Luxo, men fikk lite aksept for budet.

Da den svenske elektroprodusenten AB Fagerhult kom på banen med et konkurrerende bud rundt månedsskiftet mars/april, valgt gruppering som gikk udner navnet Delia Invest, å trekke sitt bud. Fagerhult la inn et bud på 8 kroner per aksje. Det kan imidlertid se ut til at aksjonærene i Luxo har sittet på gjerde i påvente av en videre utvikling på tilbudssiden, for Fagerhult har ikke flagget noen aksepter på sitt bud.

Norsk eiere
Glamox-konsernet er den ledende leverandøren av beslyningsløsninger i det norske proffmarkedet og er også kjent som storleverandør av varmeprodukter. Konsernet er norskeid og har virksomhet over hele verden. Selskapet ble startet tilbake i 1947 av Birger Hatlebakk og har sitt hovedkontor i Molde.

De største aksjonærene i Glamox ASA er Arendal Fossekompani med 49,9 prosent og Fondsavanse AS med nær 23 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere