NA24.no

Konkurs med 700 millioner i gjeld

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Investor Terje Roll Danielsen med en av landets største konkurser.

Hos Trondheim tingrett ligger det en begjæring om oppbud i syv forskjellige selskaper tilhørende investoren Terje Roll Danielsen, melder Adresseavisen.

Roll Danielsen skal frem til fredag ha jobbet med sine rådgivere og bankforbindelsen Sparebank 1 SMN med å forsøke å få på plass en refinansieringsplan uten at det lyktes.

- Vi kom langt, men altså ikke langt nok. Sparebank 1 SMN, som er min største kreditor, strakk seg svært langt. Men når vi ikke kom i mål med dette arbeidet, fant jeg ut at det var bedre at jeg gikk til tingretten og begjærte oppbud, enn at noen kom med en konkursbegjæring mot meg. Det er viktig for meg at det som er av midler i systemet mitt nå kommer kreditorene til gode, sier Roll Danielsen, til avisen.

Etter å ha satset 344 millioner lånefinansierte kroner på aksjer i Adresseavisen i 2006, som i dag er verdt 225 millioner kroner, begynte nedturen.

Etter tidligere å ha blitt anslått til å ha en formue på en halv milliard kroner står han i dag ribbet for alle verdier, skriver avisen.

Da han kjøpte 18,7 prosent av Adresseavisen av Edda Media i 2006 økte gjelden til 621 millioner kroner.

Les mer: Eiendomssalg finansierer aviskjøp

Siden den gang kjøpte han seg ytterligere opp i selskapet.

Etter aviskjøpet hadde Roll Danielsen planlagt å selge unna aktiva i 2007-2008, men finanskrise og stupende eiendomspriser, hvor han også hadde investert tungt, gjorde det vanskelig.

Etter hva Adresseavisen erfarer er den totale gjelden i selskapene som nå rammes rundt 700 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere