NA24.no

Konkurs på Oslo Børs

Foto: Andrè Clark Utvik
Sist oppdatert:
Slutt for Berge Gerdt Larsen-selskap.

Riggselskapet Petrojack kaster inn årene, og går til skifteretten. Det kommer frem i en børsmelding fra selskapet mandag.

I meldingen heter det at selskapet ikke klarer å håndtere gjelden sin. Den pressede gjeldssituasjonen har vært pågående siden november i fjor, hvor selskapet ikke har klart å betale renter. Det er heller ikke betalt inn skatt, noe som skulle vært betalt inn i desember i fjor.

Krangel med Fredriksen
Den bergensbaserte investoren Berge Gerdt Larsen sliter tungt om dagen. Han har grunnlagt både Petromena og Petrojack. I førstnevnte ble Berge Gerdt Larsen tatt på sengen da John Fredriksen og hans folk kjøpte gjelden i selskapet, og hadde en avkastning på hele 60 prosent.

Etter dette kastet Fredriksen seg over Petrojack.

Norgesrekord i problemer
Finanskrisen var tung for Gerdt Larsen. På slutten av fjoråret hadde hans tidligere selskaper Petrojack, Petromena, Petrolia Drilling og Petroprod misligholdt gjeld til en verdi av hele ni milliarder kroner. Ikke i hele Norgeshistorien skal lån til så store verdier ha blitt misligholdt.

Tidligere er Petroprod slått konkurs, og nå går Petrojack samme vei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere