NA24.no

Konkurstruede Hellas kjøper krigsutstyr

Foto: Getty Images/All Over Press
Sist oppdatert:
Landet vasser i gjeld og er snart tom for penger, men Hellas kjøper nå hundrevis tanks fra USA.

Timing er tydeligvis ikke grekernes sterkeste side. Hellas' økonomiske problemer har vært viden kjent i lang tid.

De nyeste signalene sier at landet kan gå tom for penger i november, og EU jobber på spreng for å få bukt med uroen i økonomien.

Likevel ser Hellas sitt snitt til å bestille 400 stridsvogner fra USA. Det er SvD Næringsliv som omtaler saken, og viser til det greske nettstedet Defencegreece, som igjen siterer avisen Hellenic Defence & Technology.

Her kan man leser at amerikanske myndigheter har gitt klarsignal til at hæren til Hellas kan kjøpe 400 panservogner av typen M1A1 Abrams.

Det skal nevnes at det er snakk om brukte kjøretøy, som Hellas har planer om å renovere. Det blir likevel ikke billig, og renoveringen vil koste flere titalls millioner dollar. Den greske hæren skal også vurdere en enda mer avansert og dyrere oppgradering.

Den samme avisen skriver også at Hellas ønsker å kjøpe 20 amfibiekjøretøy. Dette er første skritt i en handel der Hellas forsvar planlegger å kjøpe mellom 75 og 100 eksemplarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere