NA24.no

(Acta)

Konsernsjef går i Acta

Sist oppdatert:
Geir Inge Solberg forlater toppjobben.

«Styret i Acta Holding har akseptert fratredelsen til konsernsjef Geir Inge Solberg. Dette følger etter fratredelsen til administrerende direktør i Acta Asset Management», heter det i en melding fra selskapet.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Tunge konstituert

Styret i Acta Holding har vedtatt å konstituere Christian Tunge som konsernsjef inntil en permanent konsernsjef er på plass.

«Han vil bli støttet av Alfred Ydstebø som aktiv styreleder, i tillegg til Morten Bjørnsen, som vil være styreleder i de to datterselskapene Acta Finans AB og Acta Markets AS. Fremover vil Actakonsernets virksomhet i Norge bli organisering i Acta Markets, som vil øke sin aktivitet og bemanning betydelig. Acta Markets vil skape et fullverdig verdipapirforetak med høykompetente ansatte innen investeringsrådgivning, investeringsbankvirksomhet og meglertjenester», heter det videre.

Mange mister jobben

Finanstilsynet kom med kraftig kritikk av Acta tidligere i februar, noe som medførte at selskapet besluttet å legge ned sitt asset management selskap. Det vil medføre at flere Acta-ansatte vil miste jobben.

- Det ønsker jeg ikke å tallfeste, men det er klart at flere vil miste jobben, sa Ydstebø til NA24.

LES FULL KRISE I ACTA

Resultatet endte på minus 104 millioner kroner i fjerde kvartal 2011 og 71 millioner negativt for året under ett.

«Driftsresultat for hele året endte på 28 millioner kroner, justert for engangskostnader på 98 millioner kroner relatert til avsetninger, nedskrivninger og utgifter», skriver Acta.

Avsatt 40 millioner

De økonomiske resultatene er ikke tilfredsstillende, er Acta er fornøyd med at selskapet nærmer seg en akseptabel lønnsomhet.

Det er avsatt opptil 40 millioner kroner til reorganisering i første kvartal 2012.

«Reorganiseringen ble fremskyndet av Finanstilsynets varsel om mulig tilbakekalling av Acta Asset Managements tillatelse til å drive den nåværende virksomheten», skriver Acta.

Acta Asset Management har forståelse for en del av kritikken som Finanstilsynet kommer med.

«Dog er styret på enkelte punkter uenig i tilsynets faktaforståelse og juridiske vurderinger. Dette vil bli adressert i et svarbrev til Finanstilsynet», skriver konsernet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere