NA24.no

Konsulentfirma får erstatning

Torodd Tomte Knutsen,Administrerende direktør i Umoe Consulting AS vant over Nextbridge AS.
Torodd Tomte Knutsen,Administrerende direktør i Umoe Consulting AS vant over Nextbridge AS. Foto: Solum, Stian Lysberg/Umoe Consulting AS
Sist oppdatert:
Umoe Consulting vinner prinsippsak mot Nextbridge.

Sommeren 2010 opplevde Umoe Consulting at tidligere daglig leder Lars Rinnan etablerte selskapet Nextbridge, med hjelp av to ledende Umoe Consulting ansatte. De tre tok med seg en stor gruppe ansatte ved Umoe Consulting sitt kontor i Oslo. Umoe Consulting reagerte på måten dette ble gjennomført på, og stevnet de to ledende ansatte samt selskapet Nextbridge ved Lars Rinnan inn for domstolen.

En dom fra Nedre Romerike tingrett har gitt Umoe Consulting medhold i alle påstander i «Krav om erstatning som følge av brudd på den ulovfestede lojalitetsplikten i arbeidsforhold og brudd på markedsføringsloven § 25».

- Dette er en prinsipielt viktig sak. Den markerer at ansatte har lojalitetsplikt, samt at selskaper som konkurrerer skal følge spillereglene, sier administrerende direktør i Umoe Consulting AS, Torodd Tomte Knutsen i meldingen.

Han er godt fornøyd med å ha fått medhold på alle punkter i tingretten mot Nextbridge AS som ledes av Lars Rinnan, samt mot de to tidligere ansatte Harald Opdahl og Kenneth Rørdam.

- Vi har blitt tilkjent en erstatning på 1, 5 millioner kroner, og får dekket saksomkostninger på ca. 900 000 kr. Vi mener at erstatningen er satt for lavt, men er likevel fornøyd med å ha fått medhold i en prinsipielt viktig dom for konsulentbransjen, sier han i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere