NA24.no

Kontrakt til Petromena

Det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras skal ha akseptert et bud fra Larsen oil & Gas på en riggkontrakt på ultradypt vann.

Ifølge Upstream har Petrobras akseptert budet fra Larsen Oil & Gas for en kontrakt på dypvannsboring. Kontraktene har oppstart i 2010 og gjelder for boring på 3.050 meters havdyp.

Larsen Oil & Gas som eies av bergensinvestoren Berge Gerdt Larsen, er manager for det unoterte riggselskapet Petromena. Petromena har to halvtnedsenkbare ultra dypvannsrigger under bygging ved Jurong-verftet i Kina.

Dette er de to eneste riggen i Gerdt Larsen-systemet som kan utføre kontrakten det nå er snakk om i brasil. Riggene skal leveres i april og desember 2009.

Riggiganten Transocean skal for øvrig ha hatt det høyeste budet ifølge kildene til Upstream, men kunne ikke stille med kapasitet for det aktuelle tidsrommet for kontrakten.

Anbudsprosessen har vært suspendert på grunn av en anke fra en brasiliansk aktør. Anken med en midlertidig forføyning for videre arbeid med anbudene er fortsatt ikke behandlet, men retten har løftet den midlertidig forføyningen slik at Petrobras skal ha fått gjennomført prosessen.

Petrobras har hatt fire parallelle anbud ute for rigger som kan bore på inntil 1.000 meter, 2.000 meter, 2.400 meter og 3.050 meters havdyp.

Larsen Oil & Gas vil ikke kommentere Upstreams opplysninger overfor NA24 iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere