*Nettavisen* Økonomi.

Kontraktstrøm til Scana

Landet avtaler verdt over 70 millioner kroner.

19.12.08 10:10

Scana Industrier har fått på plass en rekke avtaler i Kina.

NA24 - din næringslivsavis

Datterselskapet Scana Leshan skal levere 300 valser til Kinas tredje største stålselskap Baotou Steel. I tillegg har selskapene Xinjiang Bayi og Laiwu lagt inn en ordre på 268 valser og ringer til produksjon av konstruksjonsstål. Samlet er verdien på disse kontraktene rundt 50 millioner kroner.

Scana opplyser at datterselskapet i Kina er godt rustet for å møte den økte etterspørselen innen flere markedssegmenter, og Scana melder at de så langt er i liten grad blitt berørt av kanselleringer. Bakgrunnen er at den kinesiske staten har satt i gang tiltak der store offentlige investeringer i infrastruktur og utbygging av et rørsystem for gasstransport er sentrale.

Scana Skarpenord har fått oppdraget med å levere ventilstyringssystem for en borerigg som skal bygges på Waigaoqiao verftet utenfor Shanghai. Utstyret skal produseres i Rjukan og kontrakten er den største selskapet har fått. Verdien er 10,5 millioner kroner. Scana opplyser at selskapet som bygger riggen har planlagt å bygge flere rigger.

I tillegg skal Scana Skarpenord levere ventilstyringssystemer til ti tankskip som skal bygges i Kina. Det er rederiene Knutsen O.A.S. og Odfjell samt en sveitsisk reder som skal bygges disse i 2009-10. Verdien er på 10 millioner kroner.

- Scana har etablert en god posisjon i det asiatiske markedet, spesielt i Kina og Sør-Korea. Konkurransekraften bygger på solid kvalitet, god leveransepresisjon og kundefleksibilitet, kombinert med en konkurransedyktig pris. Vi er godt tilfreds med å ha tatt flere kontrakter i Kina og mener vi har en posisjon i markedet som gir oss mulighet for en fortsatt positiv utvikling i dette spennende området, sier konsernsjef Rolf Roverud i Scana Industrier ASA,

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.