NA24.no

Korrupsjonsdømt Yara-topp fikk sparken


 Tor Holba har hele tiden hevdet at han er varsleren i Yara-saken
 Tor Holba har hele tiden hevdet at han er varsleren i Yara-saken Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Gjødselselskapet Yara har sagt opp tidligere konserndirektør Tor Holba, etter at han ble funnet skyldig i medvirkning til grov korrupsjon i Libya.

– Han har fått en oppsigelse fra Yara. Det er på grunn av dommen i første rettsinstans, bekrefter kommunikasjonsdirektør Bernhard Stormyr til Dagens Næringsliv.

Tor Holba

Holba ble av Oslo tingrett dømt til to års fengsel for medvirkning til grov korrupsjon knyttet til Libya-prosjektet, som han var prosjekteier for. Dommen er ikke rettskraftig, og Holba anker dommen i det som er Norges største korrupsjonssak.

Likevel valgte Yara å gi ham sparken før ankebehandlingen.

– Det er riktig at Yara ensidig har sagt opp Tor Holba. Partene er imidlertid blitt enige om å utsette konsekvensene av dette til etter rettskraftig dom foreligger, sier Holbas advokat, Nadia Hall.

Holba har hele tiden hevdet at han er varsleren i Yara-saken – mannen som brakte saken fram i lyset. En forklaring Oslo tingrett festet liten lit til. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere