NA24.no

- Hvis land som Norge og Tyskland ikke søker om å arrangere olympiske leker, blir IOK nødt til å fortsette med å gi lekene til land som Aserbajdsjan, Kasakhstan og Qatar, sier korrupsjonsekspert Sylvia Schenk.
- Hvis land som Norge og Tyskland ikke søker om å arrangere olympiske leker, blir IOK nødt til å fortsette med å gi lekene til land som Aserbajdsjan, Kasakhstan og Qatar, sier korrupsjonsekspert Sylvia Schenk. Foto: John Macdougall (AFP / NTB Scanpix)

Korrupsjonsekspert: - IOK trenger Oslo som OL-arrangør

Sist oppdatert:
En tysk korrupsjonsjeger mener IOK er mer eller mindre avhengig av at Oslo får vinter-OL i 2022.

Hun mener det er svært viktig at vestlige land får arrangere nøkterne og korrupsjonsfrie OL.

- Hvis land som Norge og Tyskland ikke søker om å arrangere olympiske leker, blir IOK nødt til å fortsette med å gi lekene til land som Aserbajdsjan, Kasakhstan og Qatar. Det vil gjøre ting verre enn nødvendig, og verre enn det er nå, sier korrupsjonsjeger Sylvia Schenk til Dagens Næringsliv.

Advokat Schenk har i flere år vært styremedlem i antikorrupsjonsbyrået Transparency International og leder byråets arbeid mot korrupsjon i idretten. Hun har også bakgrunn som president i det tyske sykkelforbundet, og ble kjent som en av de første varslerne om doping i sykkelsporten.

- Det er virkelig ikke konsekvent å kritisere IOK og nekte å søke OL, men samtidig sende utøvere og delegasjoner til lekene når de holdes i korrupte land. Hvis man vil fortsette å være med i den olympiske bevegelsen, må man også ta på seg ansvaret med å søke, arrangere og organisere OL, sier Schenk.

Hun mener det ikke er IOK som er problemet, men korrupsjon og maktmisbruk i internasjonale særforbund og enkelte nasjoner. Hun peker på at man ikke kjenner til eksempler på korrupsjon og maktmisbruk i IOK siden skandalen rundt Salt Lake City-OL i 2000.

- Om Norge og Oslo søker OL, vil det sende en viktig beskjed om åpenhet, demokrati og økonomisk tilregnelighet, slik vi så i London i 2012, sier hun.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere