NA24.no

Korrupsjonstilståelser

Sist oppdatert:
To av de tre tiltalte i korrupsjonssaken på Ullevål universitetssykehus og NSB har delvis tilstått.

Les NA24 på mobil

Rettssaken mot de tre starter i Oslo tingrett mandag og er den første korrupsjonssaken i offentlig sektor siden Oslo-skandalen på begynnelsen av 1990-tallet.

NA24 - din næringslivsavis

Bakgrunnen for saken er Aftenpostens avsløring av daværende eiendomssjef på Ullevål universitetssykehus, Bjørn Harald Haugseths tette forhold til leverandører.

Haugseth er tiltalt for å ha mottatt penger, smøreturer, byggevarer og møbler av entreprenør Tomas Karlsson, Peab, og Helge Torp Såheim i Nor Engineering og Birkelunden Investeringsselskap. Gavene var ifølge tiltalen motytelser for oppdrag. Karlsson og Såheim er tiltalt for å ha deltatt i noen av disse transaksjonene.

Tilstår forhold
Ifølge Aftenposten har Karlsson avlagt en bortimot uforbeholden tilståelse, noe som kan ha vært medvirkende til at også Haugseth har avgitt en delvis tilståelse.

– Haugseth erkjenner at han har bedt Karlsson om håndsrekninger som han ikke burde, når de hadde et forretningsmessig forhold. Det er i henhold til den nye korrupsjonslovgivningen utilbørlig, sier forsvarer Anders Brosveet til Aftenposten.

- Meget alvorlig
Førstestatsadvokat Lars Stoltenberg i Økokrim har tidligere omtalt saken som «en meget alvorlig korrupsjonssak».

– I de nye bestemmelsene fra 2003 er straffbar korrupsjon beskrevet som det å tilby eller motta en utilbørlig fordel. Hvor grensen går, er det opp til domstolen å avgjøre. Denne saken blir den første saken hvor vi får en slik vurdering fra domstolen, sier Stoltenberg til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere