NA24.no

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)

Kort dag på børsen

Sist oppdatert:
Teknisk svikt var ikke nok til å hindre at Oslo Børs gikk i 500.

Store tekniske problemer medførte at det kun ble handel i to timer Oslo Børs. Det var likevel nok for å sikre en oppgang på 0,66 prosent til 500,38 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Sett i lys av den korte åpningstiden var omsetningen ikke verst. Totalt endte volumet på 8,24 milliarder kroner. Det er like under nivået fra mandag, men godt under snittet de siste dagene.

Problemene var knyttet til handelsplattformen Saxess og rammet også de øvrige nordiske børsene samt de baltiske børsene som benytter plattformen. Først klokken 14.30 kunne børshandelen starte etter flere utsettelser.

Selv om det var trøbbel i Norden, holdt de andre europeiske børsene åpne. Det staket ut retningen for hvor Oslo Børs skulle. Samtidig ble oljeprisen ble sendt nedover.

Oljen ned
Forventninger om at oljeprisen kan falle som følge av at flere asiatiske land nå ser på ordningene de har i forbindelse med oljeprisen. Malaysia vil ifølge Bloomberg News kutte ut priskontrollen de har hatt på drivstoff og heller gå over til markedspris fra august. Samtidig sier statsministeren i India at de ikke kan tillate at subsidieutbetalingene øker videre.

- Alt snakket om subsidiekutt viser at de asiatiske konsumentene ikke sikkert er villig til å fortsette å kjøpe på så høye priser. Vi kan se prisene komme ned litt, sier megler Robert Montefusco ved Sucden i London til Bloomberg News.

Kontraktene på nordsjøolje med levering i juli falt 1,10 prosent til 126,61 dollar per fat, ved råvarebørsen i London. Nedgangen sørget for at StatoilHydro falt 1,02 prosent til 194,60 kroner.

Full gass i Yara
Da gikk det langt bedre med Yara. Gassprisene i Europa har falt noe tilbake og det slår heldig ut for Yara. Aksjen steg 5,30 prosent til 407,50 kroner. Telenor ble løftet 1,99 prosent til 115,25 kroner. Norsk Hydro klatret forsiktige 0,37 prosent til 81,50 kroner, mens Seadrill steg 2,13 prosent til 167,50 kroner.

Inmeta planlegger å fremme et frivillig tilbud på Exense Consulting hvor bytteforholdet er satt til 1 aksje i Inmeta for hver aksje i Exense Consulting. Det priser sistnevnte til 100 millioner kroner, og innebærer at budet har en premie på over 30 prosent. Exense Consulting steg 22,26 prosent til 3,79 kroner, mens Inmeta ble løftet 3,95 prosent til 4,21 kroner.

Seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology steg 5 prosent til 63 kroner etter at de meldte om en kontrakt verdt over 1 milliard kroner. Kontrakten stammer fra oljeselskapet Petrobras og varer i 24 måneder.

Opera leverte sterke tall for første kvartal mandag, og fikk da en oppgang. Oppturen fortsatt tirsdag og aksjen endte opp 6,14 prosent til 24,20 kroner. DnB Nor Markets ble overbevist og jekker opp kursmålet til mellom 28 og 30 kroner per aksje fra 19 kroner som de hadde tidligere. Kjøpsanbefalingen ble gjentatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere