NA24.no

Kortvarig glede på børsen

Sist oppdatert:
Det så lovende ut, men oppgangen på Oslo Børs er snudd.

Gleden over børsoppgang ble kortvarig for investorene på Oslo Børs. Etter en solid start faller hovedindeksen til en nedgang på 0,40 prosent til 483,81 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Det er de største selskapene som leder an i den dårlige utviklingen. Aksjene i Statoil, Norsk Hydro, Telenor, REC og DnB NOR faller alle sammen og det senker børsen. Nervøsiteten blant aktørene er stor etter siste ukes globale børsfall.

Opp og ned igjen
Statoil la frem sitt resultat for andre kvartal mandag morgen. Markedet svarte med å sende aksjekursene oppover, men det ble ingen langvarig hendelse. Like etter lunsj er stemningen snudd. Statoil leverte jevnt over bedre enn forventningene, men klarte ikke helt innfri på driften. Reduserte skattekostnader er med på å sende nettoresultatet opp, eller var det ingen overraskelser.

- Det var ingen negative overraskelser i tallene, sier analytiker Anne Gjøen i Kaupthing til NA24.

Fra en langt sterkere start faller Statoil-aksjen 0,44 prosent til 169,25 kroner. Norsk Hydro får også merke at stemningen i aksjemarkedet har snudd. Aksjen sendes ned 0,34 prosent til 218,25 kroner.

Telenor faller
Telenor er ned 0,46 prosent til 107,50 kroner. Deutsche Bank og JP Morgan er de største nettoselgerne. REC-aksjen blir sendt ned 0,22 prosent til 225 kroner.

Finanskonsernet DnB NOR er den som får mest juling. Aksjen faller hele 3,01 prosent til 77,30 kroner.

Oljeprisen faller
Oljeprisen er på vei tilbake mandag etter fredagens opptur. Drevet av sterk vekst i USA fikk oljeprisen et løft, men gevinstsikring i papirmarkedet er med på å sende kontraktsprisen nedover. Like rundt lunsjtider koster et fat nordsjøolje med levering i september 75,85 dollar ved råvarebørsen i London.

Dollaren har i løpet av helgen hevet seg betraktelig, men mandag har den måttet tåle en liten reduksjon. En dollar blir omsatt for 5,86 kroner i valutamarkedet.

Fusjonsdrevet
Fusjonen mellom TGS-Nopec og Wavefield Inseis er med på å sende aksjekursene innen seismikk oppover. Best gjør Wavefield det som stiger 10,20 prosent til 54 kroner. Nyheten om at de to selskapene går sammen og danner en mer konkurransedyktig aktør sender TGS-aksjen opp 2,38 prosent til 107,50 kroner.

Bytteforholdet er satt til at Wavefield-aksjonærene får 0,505 TGS-aksjer for hver Wave-aksje de sitter på og vil sitte med 38 prosent av det sammenslåtte selskapet. Navnet vil bli TGS Wavefield.

Vinnere
Stor kjøpsinteresse fra meglerhuset First Securities sender aksjekursen i panteselskapet Repant opp 5,84 prosent til 8,15 kroner. Det er verdt å merke seg at omsetningen i aksjen ikke er all verden.

Synnøve Finden faller 5 prosent til 22,80 kroner og får følge av Blom som er ned 4,71 prosent til 40,50 kroner. Acta er ned 3,86 prosent til 27,40 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere