NA24.no

Kortvarig Obama-glede

Det ligger an til et børsfall i USA.

Kontraktshandelen indikerer at det blir en kortvarig opptur etter Barack Obama vant presidentvalget i USA. Tirsdag kveld fikk de amerikanske aksjene et solid løft etter at det ble klart at Obama blir den nye presidenten.

NA24 - din næringslivsavis

S&P 500-futuren faller 1,38 prosent, mens Nasdaq-futuren blir senket 1,27 prosent. Futurekontraktene til Dow Jones-indeksene faller 0,86 prosent.

I likhet med Europa ser det ut til at investorene i USA er interessert i å sikre gevinster etter flere dager med oppgang.

Les mer: Bredt børsfall i Europa

Arbeidsrapporten fra analysebyrået ADP viser at det ble en negativ jobbvekst innen privat sektor. I oktober falt antallet navn på lønningslistene med 157.000. Det er langt verre enn 100.000 som markedet hadde forventet. Rapporten er ikke offisiell, men benyttes som en indikator på hvordan arbeidsmarkedet utvikler seg. Fredag er det duket for den offisielle arbeidsmarkedsrapporten fra de amerikanske myndighetene.

I forkant av den offisielle rapporten forventer økonomene stigende ledighet og et fortsatt fall i sysselsettingen. Finanskrisen har krevd sine ofre innen finanssektoren, men også innen store deler av industrien er det også oppsigelser.

Riggiganten Transocean er også ute med sine tall for tredje kvartal. Resultatet havnet på 1,1 milliarder dollar tilsvarende 3,44 dollar per aksje. Det er en forbedring fra 973 millioner dollar eller rundt 4,63 dollar per aksje i tredje kvartal i fjor. I fjor fusjonerte Transocean med GlobalSantaFe og det gir utslag på resultatet. Omsetningen ble doblet til 3,19 milliarder dollar fra 1,54 milliarder.

Analytikerne ventet ifølge estimater fra FactSet at Transocean ville presentere et resultat på 3,27 dollar per aksje fra en omsetning på 3,05 milliarder dollar.

Obligasjonsforsikringsselskapet Ambac har lagt frem et milliardunderskudd. Finanskrisen har medført mislighold av obligasjonslån og Ambac som stiller forsikring mot tap på denne type lån har måttet bla opp milliardverdier. Dette har ført til en anstrengt kapitalbase. Resultatet ble et tap på 2,43 milliarder dollar eller rundt 8,45 dollar per aksje fra 360,6 millioner dollar eller rundt 3,53 dollar per aksje i overskudd i tilsvarende kvartal i fjor.

Driftsresultatet til Ambac falt i tredje kvartal til 7,81 dollar per aksje og gir et langt større tap enn hva markedet hadde forventet. Konsensus blant analytikerne lå på 0,74 dollar per aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere