*Nettavisen* Økonomi.

Kostbar CanArgo-tabbe

En uheldig trader i DnB Nor Markets ser ut til å fortsatt være preget av nyttårsfeiringen.

02.01.07 10:47

Som følge en en tastefeil så raste kursen i oljeselskapet CanArgo i morges før Oslo Børs innført børspause i aksjen. Den uheldige selgeren i DnB Nor Markets handelssystem hadde lagt inn en såkalt stopp/loss-ordre i CanArgo med salgskurs 6 kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Kursen lå rett før tabben på 10 kroner. Det var ni minutter etter åpning av aksjehandelen på Oslo Børs i 2007 at stopp/loss-ordren ble utløst og tømte kjøpersiden mens kursen raste til 6 kroner.

Totalt dreier deg seg om rundt 125.000 aksjer som ble solgt av den uheldig selgeren i løpet av et par sekunder. I tillegg ble det gjort en rekke handler på kurser mellom 7 og 10 kroner før børsen tok affære.

Oslo Børs opplyste i forbindelse med feiltastingen at de vurderte å kansellere handlene i tråd med Norex-reglementet, men etter å ha gått gjennom hendelsen opplyser børsen at de ikke kommer til å kansellere handlene, men at det åpnes for at partene seg i mellom kan kansellere ved egne avtaler.

- Det er ikke gjort noen direkte feil og ordrene var lagt inn bevisst. Derfor ser vi ingen grunn til å slette handlene, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til NA24 iMarkedet.

Ifølge Olsen var det snakk om stop/loss-ordre som var lagt inn bevisst. Den ble utløst da en tynn ordrebok ble tømt.

Dermed kan flere tradere notere en god start på året med gratisgevinster i CanArgo-aksjen, mens noen teller svidde fingre.

Etter at handelen kom i gang igjen rett før klokken 10 i aksjen har kursen krabbet opp igjen til nivåer rett udner 10 kroner som var kursen da tabben ble gjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag