NA24.no

Kostbart oppkjøp for Mamut

Må ta tap i fjerde kvartal etter oppkjøpet av Active 24.

Oppkjøpet av Active 24 koster Mamut dyrt. Mamut måtte ta nedskrivninger på kundefordringer i fjerde kvartal og fikk med det et underskudd på bunnlinjen.

NA24 - din næringslivsavis

Før skatt hadde programvareselskapet et resultat på minus 2,2 millioner kroner, noe som er en klar nedgang fra 8,9 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

Driftsresultatet viser likevel et overskudd på 1,1 millioner kroner i fjorårets tre siste måneder mot 9,2 millioner kroner i samme kvartal i 2006. Før avskrivninger falt driftsresultatet til 12,1 millioner kroner fra 19,3 millioner kroner. Driftsinntektene økte med 13 prosent til 122,6 millioner kroner fra 108,2 millioner kroner i fjerde kvartal 2006.

Nedskrivningene på 14,2 millioner kroner stammer fra gamle kundefordringer fra selskaper som ble kjøpt av Active 24 før 2006.

- Mamut er godt posisjonert for videre vekst og forbedret resultat i alle markeder. Selskapet opprettholder sitt fokus på å etablere og forsterke strategiske samarbeid med internasjonale partnere i ulike markeder for å øke distribusjonen av Mamuts produkter og tjenester. Konsolideringen av Active 24 gir selskapet en forsterket posisjon som utvider Mamuts eksisterende produktportefølje rettet mot SMB- og privatmarkedet. Selskapet vurderer aktivt å inngå joint ventures og oppkjøp av nye kundebaser i nye og eksisterende markeder relatert til Mamut Business Platform, skriver selskapet i sin resultatpresentasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere