Kostnadshopp senker lønnsomheten til Bakkafrost

Den færøyske lakseoppdretteren Bakkafrost økte inntektene i tredje kvartal, men økte kostnader spiser av marginene.

Den færøyske lakseoppdretteren Bakkafrost økte inntektene i tredje kvartal, men økte kostnader spiser av marginene. Foto: Bakkafrost

Den færøyske lakseoppdretteren skuffer.

03.11.15 09:10

Den færøyske lakseoppdretteren Bakkafrost økte inntektene i tredje kvartal, men økte kostnader spiser av marginene.

- Marginene falt i dette kvartalet og relateres hovedsakelig til økte kostnader. Til tross for høyere kostnader, leverte alle segmenter positive resultater i kvartalet, sier Bakkafrost-sjef Regin Jacobsen i en kommentar.

Skuffer
For kvartalet skuffer også selskapets underliggende driftsresultat.

Bakkafrost fikk et operasjonelt driftsresultat på 206 millioner danske kroner, mot 209 millioner i tilsvarende periode i fjor.

Ifølge estimater innsamlet av SME Direkt ventet analytikerne et høyere resultat på 248 millioner kroner.

Resultatet før skatt falt i perioden til 212 fra 255 millioner danske kroner, mens det var ventet et resultat på 247 millioner.

Det samlede volumet steg med 19 prosent til 12.982 tonn sløyd vekt.

I laksemarkedet er det fortsatt sterke vekstrater i global etterspørsel, skriver Bakkafrost, som i tillegg peker på at det er ventet fire prosent tilbudsvekst i 2015 og null tilbudsvekst i 2016.

I år venter oppdretteren å høste 50.000 tonn sløyd vekt, mens det venter et volum på 48.000 tonn neste år.

Venter negativ reaksjon
I en aksjerapport peker DNB Markets på at svikten i første rekke ser ut til å skyldes utviklingen i videreforedlingsaktivitetene og i innenfor fôr & fiskeolje.

- Oppdrettsvirksomheten kom inn like under estimatet. Samlet sett ga dette en justert EBIT for kvartalet på DKK 206 millioner hvilket var 17 prosent under konsensus og 15 prosent under vårt estimat. I tillegg ser guidet volum for 2016 ut til å være lavere enn ventet og vi venter en negativ reaksjon i aksjen ved åpning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.