*Nettavisen* Økonomi.

Kostnadssmell for Air France-KLM

Europas største flyselskap venter store utfordringer.

22.05.08 10:51

Europas største flyselskap Air France-KLM Group fikk et nettoresultat på minus 542 millioner euro, eller 4,2 milliarder kroner i fjerde kvartal.(Selskapet har avvikende regnskapsår).

NA24 - din næringslivsavis

Mesteparten av tapet skyldes en 493 millioner euro i engangskostnad. Selskapet har tatt høyde for en bot i forbindelse med at europeiske og amerikanske konkurransemyndigheter etterforsker luftfrakt-industrien for prissamarbeid. Sett bort fra denne engangskostnaden ville resultatet endt på minus 49 millioner euro, mot et overskudd på 44 millioner euro i samme periode året før.

Omsetningen i flyselskapet steg med 6 prosent til 5,7 milliarder euro.

- Dette året ligger an til å bli utfordrende fordi oljeprisen og utsiktene i den globale økonomien skaper betydelig usikkerhet. Vi tror imidlertid at våre strategiske fordeler og våre hedgingstrategi på drivstoff, kombinert med fokus på kostnader og videre potensielle synergier vil sikre komfortabel lønnsomhet, skriver styreformann Jean-Cyril Spinetta i Air France-KLM.

Selskapet sier samtidig at inntjeningen kan falle 29 prosent i år som følge av økte drivstoffkostnader og lavere utsikter for verdensøkonomien. Med en snittpris på 120 dollar fatet på olje og en euro/dollarkurs på 1,56 dollar estimerer selskapet et driftsresultat på 1 milliard euro for regnskapsåret 2008, ned fra 1,4 milliarder euro året før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag