NA24.no

KPMG danket ut PWC

Foto: Carina Charlotte Carlsen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Det var deilig å slå de i finalen, sier KPMG.

Onsdag byttet flere bedrifter ut dressen med treningstøy da Handelshøyskolen BI arrangerte sitt årlige arrangement Karrieretrappa.

Det var klart for svette, blod og tårer da de skulle konkurrere om den gjeve tittelen som årets sprekeste bedrift.

Artig arrangement
Deltakerne tar seg gjennom fire etapper av et åtte etasjer langt trappeløp. Sammen med fem studentlag deltok PWC, BDO og KPMG i år.

For fire år siden ble PWC den sprekeste bedriften, men måtte raskt gi fra seg tittelen til Deloitte som har vunnet de to seneste årene.

- Det er en fin måte for bedriften å promotere seg på en litt sporty måte. I tillegg er det et ganske artig arrangement, sier Torgeir Persen, som løper for BDO, til Nettavisen NA24.

Han sier at de savner Deloitte og Ernst&Young i konkurransen da de var klare for å slå dem. Slik ble det ikke.

BDO innrømmer at de ikke helt var forberedt på hva de gikk til, da de kom blant de fire dårligste av de åtte lagene som deltok.

- Vi tar heisen i BDO, sier Andreas Jung, som løper for BDO.

PWC ble slått ut
Det er tydelig at deltakerne satset alt under konkurransen. Det er ingen spøk når landets sprekeste bedrift skal kåres. Enkelte av etappene preges av intense spurter, kamp om innersvingen, farlige forbipasseringer, melkesyre og tildelt dytting. Noen var også så uheldige å falle oppover de bratte trappene i BI bygget.

PWC var innstilt på å ta tilbake seieren i år og kom seg helt til finalen. Der stilte de mot KPMG.

En av arrangørene bak Karrieretrappa, Espen Helgesen, synes KPMG virket ganske sterke i år.

- De er nesten som ishockeyspillere. Breie over skuldrene og tynne legger, og de går fort opp trappen, sier Helgesen.

Og det skulle han ha rett i. Da KPMG kom løpende i full fart opp i syvende etasje på BI en hel trapperunde foran PWC var det høy stemning blant publikum og deltakere.

- PWC og BDO stilte begge veldig bra. Så det var deilig å slå PWC i finalen, sier Knut Stensrød, løper for KPMG, mens han prøver å riste ut melkesyra fra beina.

Stensrød forteller at i motsetning til BDO, som tar heisen, løper de ofte trappeløp i KPMG. 20 etasjer lange trappeløp for å være eksakt. Også KPMG svanet flere deltakere i år.

- Arrangementet er veldig bra, men vi skulle selvfølgelig ønske det var flere deltakere, sier Stensrød, som ble trukket ut til konkurransen på bakgrunn av de interne trappeløpene hos KPMG.

Også de oppgir at de er med for å promotere bedriften blant studentene på BI.

- Jeg synes konkurransen er veldig bra og det er bra lag som er med. I tillegg har vi gitt studentene mulighet til å bidra gjennom kvalifisering. Det synes jeg er positivt, sier Helgesen.

Vil slå erkefienden
Det er Bergensbaneløpet som arrangerer Karrieretrappa på BI. Bergensbaneløpet er en årlig staffet som går mellom BI og Norges Handelshøyskole(NHH) i Bergen. Der konkurrerer de som hvem av lagene som kommer fortest over fjellene mellom Bergen og Oslo. Løypa er på totalt 510 kilometer og er delt inn i cirka 110 etapper.

NHH har gått av med seieren hele 13 år på rad. Nå er BI gira på å slå erkefienden når stafetten går fra Bergen til Oslo i april.

- Nå er det slutt. Nå har vi tatt innpå den gradvis år for år og med det trøkket vi får med oss fra Karrieretrappa så er jeg sikker på at vi tar dem til våren, sier Tom Colbjørnsen, rektor ved Handelshøyskolen BI, under åpningen av Karrieretrappa.

BI blir omtalt som en skole der festfaktoren er høy, men Helgesen mener det er mye spreke studenter ved skolen.

- Vi var i Bergen sammen med NHH nå i helgen og det er ikke noe mindre partyfaktor der. På BI er det mange utvalg og man forsvinner litt i hverandre. Det å nå frem å få tak i de som er glade i å løpe er vanskelig da, sier Helgesen, som forteller at Bergensbaneløpet er noe for alle.

Colbjørnsen tror både Karrieretrappa og Bergensbaneløpet er to viktige arrangementer for å gjøre studenttilværelsen bra.

- Dette er akkurat slike ting studentmiljøet trenger for å løfte seg og gi det ekstra tilskuddet til studiehverdagen, på toppen av det faglige, som gjør studielivet til noe man kommer til å huske resten av livet. Det er rett og slett en passe pose galskap i denne karrieretrappa som trengs i forbindelse med studietiden, sier Colbjørnsen.

Se film studentforeningen på BI Oslo(SBIO) har laget fra arrangementet.

Karrieretrappen 2013 from KA-TV on Vimeo.

5673

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere