*Nettavisen* Økonomi.

KPMG Norge fusjonerer

Foto: (KPMG)

Den partnereide virksomhet i Norge fusjoneres inn i KPMG Europe LLP

- Større muligheter til å møte kundenes økende behov for rask tilgang til internasjonal kompetanse og ytterligere forbedring av egne medarbeideres muligheter til internasjonale oppdrag er de viktigste årsakene til fusjonen, skriver KPMG i en melding.

KPMG Norge er det 15. landet som går inn i KPMG Europe LLP. Samtidig som Norge går inn i det europeiske selskapet, fusjonerer KPMG Saudi-Arabia også med det europeiske selskapet.

Administrerende direktør i KPMG Norge, Stein Ragnar Noreng, har fått plass i KPMG Europe LLPs styre.

- Vi er glade for at KPMG Norge blir med i vårt europeiske partnerskap. Den norske virksomheten har hatt en svært god utvikling de siste årene og besitter høy kompetanse også i europeisk sammenheng. Ekspertisen den norske virksomheten har på blant annet energi, finans og offentlig sektor vil bidra til at vi kan tilby våre europeiske kunder enda dypere innsikt på disse områdene, sier John Griffith-Jones og Rolf Nonnenmacher, som er Joint Chairmen i KPMG Europe.

Den nye europeiske organisasjonen er det totalt ca 1.700 partnere, hvorav 83 er fra Norge.

- I framtiden trenger vi også flere norske eksperter med enda bredere internasjonal erfaring. Selv om vi er et lite land i europeisk målestokk, så har vi ambisjoner om også å innta en norsk rolle i Europa. Vi som selskap og Norge som land har meget høy kompetanse på mange områder og vi ønsker å videreutvikle kompetansemiljøer som kan ta et europeisk ansvar innenfor sine områder, skriver Stein Ragnar Noreng, administrerende direktør i KPMG Norge.

Den formelle sammenslåingen vil finne sted tidlig i 2011. De norske selskapene vil bestå som datterselskaper av KPMG Europa og det vil ikke være noen formelle endringer i forhold til kunder og ansatte.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.