NA24.no

Kraftig aksjefall

Oslo Børs lyser rødt
Oslo Børs lyser rødt Foto: Scanpix - Montasje/Nettavisen
Sist oppdatert:
Uroen har smittet over på børsen.

Det bærer rett ned på Oslo Børs.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Hovedindeksen blir senket 2,85 prosent til 277,61 poeng etter at oljeprisen har falt under 60 dollar per fat.

I tillegg er det uro knyttet til om Nord-Korea vil prøvesprenge flere atombomber. Ved råvarebørsen i London faller kontraktene på nordsjøolje til 58,71 dollar per fat. StatoilHydro faller 1,89 prosent til 124,90 kroner.

Yara sendes ned 8,04 prosent til 205,50 kroner. Yara har sendt ut en oppdatering knyttet til hva de forventer av gjødselpriser de neste fire månedene. De ser nå at KAN-prisene vil ligge på 115 euro per tonn i juni og at prisen vil øke til 123 euro i juli. De to påfølgende månedene vil prisene øke til 126 euro i august og 129 euro i september. Dette ligger under hva analytikerne hadde forventet.

Sendes videre ned
Solenergiselskapet REC var en av de store taperne mandag etter at de sendte ut et varsel der de kutter 35 prosent av waferproduksjonen. I tillegg vil 180 ansatte bli permittert. Dette kommer i tillegg til en varslet emisjon på 4 milliarder kroner. Nå har nedgraderingene begynt å komme fra meglerhusene. Credit Suisse har kuttet anbefalingen til nøytral fra «outperform». Kursmålet er satt til 60 kroner.

REC-aksjen faller 6,57 prosent til 65,40 kroner.

Ankesaken for Telenor begynner også i dag. En domstol i Tjumen skal på nytt vurdere om kravet på 1,7 milliarder dollar mot Telenor skal opprettholdes. Telenor er ned 2,02 prosent til 48,50 kroner.

Svake resultater
En håndfull mindre selskaper har lagt frem sine tall etter første kvartal. Fiskemelprodusenten Copeinca solgte mindre i første kvartal og til en lavere pris, men nedgangen i kostnadene ikke var tilsvarende. Derfor blir det nye tap for selskapet.

Les mer: Underskuddet vokser hos Copeinca

TV-grafikkselskapet Vizrt er et annet selskap som også har levert svake tall etter første kvartal. Inntektene har falt, mens kostnadene har økt. Bakgrunnen er at TV-selskapene er blitt rammet av en kraftig nedgang i annonseinntektene som har slått ut på budsjettene til kundene. Aksjen faller 8,82 prosent til 15,50 kroner.

Les mer: Smell for Vizrt

Oljeselskapet InterOil er i brudd med låneforpliktelsene og har ikke fått med seg obligasjonseierne om å utsette avdragsbetalinger. Nå har de 14 dager på seg til å komme med en løsning eller så må de innfri hele lånet med renter. Aksjekursen faller 4,30 prosent til 8,90 kroner.

Les mer: InterOil har dårlig tid

Uten utbytte
Aksjekursen i Acergy blir sendt ned 1,97 prosent eller 1,20 kroner til 59,70 kroner. Aksjene noteres uten rett til utbytte fra og med i dag. Utbyttet er på 0,22 dollar per aksje noe som tilsvarer 1,40 kroner med dagens dollarkurs.

Odim går også uten rett til utbytte. Her er utbetalingen på 2 kroner per aksje, og aksjekursen faller 4,62 prosent eller 1,80 kroner til 37,20 kroner tirsdag morgen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere