Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Kraftig børsopptur

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Oppgangen fortsetter på Oslo Børs.

Oslo Børs viser sterke takter etter åpning fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Etter tyve minutter stiger hovedindeksen solide 2,49 prosent til 228,53 poeng.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Lokomotivene drar fra
Gjødselkonsernet Yara viser sterke takter for tiden. Torsdag endte aksjen opp over 5 prosent. I morgentimene stiger aksjen solide 6,20 prosent til 154,25 kroner.

StatoilHydro og REC kan vise til en oppgang på henholdsvis 2,02 prosent til 121,40 kroner og 4,08 prosent til 66,60 kroner.

Månedsrapport
Et fat nordsjøolje handles for 47,62 dollar på råvarebørsen i London. Det er 0,17 prosent opp fra sluttnotering torsdag. I dag venter markedet på månedsrapporten fra det Internasjonale energibyråets (IEA) månedsrapport.

- Store revisjoner i synet på utviklingen i enten tilbudet eller etterspørselen av olje fremover har tidvis gitt bevegelser i oljeprisen. Hvis etterspørselen nedjusteres kraftig venter vi at prisene kan trekke noe ned. Hvis IEAs vurderinger av OPECs overholdelse av produksjonskuttene er mer optimistisk enn tidligere antydet, kan vi se en bevegelse opp i prisen, mener Nordea Markets.

Q-Free
I går meldte teknologiselskapet Q-Free om at det hadde fått melding om en kjøper som ville kjøpe inntil 25 prosent av selskapet. I dag kom meldingen om at østerikske Kapsch TrafficCom har kjøpt over 11 millioner aksjer til 10 kroner aksjen. Dermed har selskapet over natten blitt største aksjonær i Q-Free. Kapsch TrafficCom er børsnotert i Wien, og en internasjonal leverandør av trafikkløsninger.

Q-Free-aksjen stiger 14,44 prosent til 20,30 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Global opptur
Både på de amerikanske og asiatiske børsene var det solid oppgang i natt.

Etter at de amerikanske børsene stengte torsdag ble det kjent at Bank of America får 20 milliarder dollar fra amerikanske myndigheter i bytte mot preferanseaksjer. I tillegg til denne direkteinvesteringen skal regjeringen også garantere for 118 milliarder dollar av eiendelene til banken slik at den kan kjøpe opp Merrill Lynch.

Nyheten løftet finansaksjene i Asia, men oppgangen ble også drevet av svakere yen som fikk fart på flere av de japanske elektronikkselskapene. I tillegg spekuleres det i om at kinesiske myndigheter vil komme med en ny stimulansepakke for å få opp farten på økonomien.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!