NA24.no

(Reuters/Scanpix)

Kraftig børsfall i morges

Sist oppdatert:
En uventet nedgang i råvareprisene sendte de asiatiske aksjemarkedene bratt nedover onsdag.

(NA24): Forhåndsprisen på råolje sank hele 3,1 prosent til 63,09 dollar fatet i New York tirsdag kveld. Samtidig var det et kraftig fall i prisene på metaller som gull og kopper.

Prisnedgangen på råvarer ble dårlig mottatt på børsene i Asia. Store selskaper som Inpex Corp. og BHP Billiton ledet an et relativt kraftig børsfall.

- Investorene er urolige for utsiktene for råvareprisene. Fallet var brått, og det var dypt, sier forvalter Takeshi Yamaguchi i Sumitomo Mitsui Asset Co i Tokyo til Bloomberg news.

Morgan Stanleys Asia Pacific-indeks lå grytidlig i morges an til en nedgang på 1,8 prosent. Det er det kraftigste fallet siden 18. januar. De to indeksene som viser utviklingen for energi- og metallrelaterte aksjer gjorde det dårligst av samtlige delindekser.

Ingen aksjemarkeder i regionen endte i blått onsdag. Nikkei-indeksen i Tokyo endte ned 2,68 prosent til 16272,68 poeng. I Australia falt S&P/ASX 200-indeksen 1,5 prosent.

De japanske markedene ble også rammet av at yenen styrket seg kraftig mot dollaren. Det er dårlig nytt for mange av landets eksportrelaterte selskaper.

Ledende selskaper som Sony Corp. og Toyota Motor Corp. bidro til børsfallet.

Hvordan reagerer Oslo Børs på nedgangen i oljeprisen og børsfallet i Asia? Følg utviklingen fra klokken 09 her.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere