NA24.no

Kraftig børsoppgang i USA etter sterke jobbtall


WALL STREET reagerer positivt.
WALL STREET reagerer positivt. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)
Børsindeksene stiger.

NEW YORK (Nettavisen): Fredagens rapport om arbeidsmarkedet i USA viste at det ble skapt 313.000 nye jobber i februar.

Dette er den største økningen siden midten av 2016 og viser at den amerikanske økonomien fortsetter å bevege seg i riktig retning under president Donald Trump.

Den overraskende store økningen – man hadde på forhånd regnet med 222.000 nye jobber – førte sammen med en arbeidsledighet som holdt seg uendret på 4,1 prosent og en lønnsøkning på 0,1 prosent til 26,75 dollar, til en meget positiv respons på børs.

Dow Jones er i skrivende stund (19.45 fredag) opp 1,51 prosent eller 375 poeng og ligger nå på 25.277 poeng. Standard & Poor 500 har steget 1,4 prosent eller 38 poeng til 2777 poeng.

Nasdaq har gått opp over 100 poeng og er nå på 7533 poeng, en oppgang på nesten 1,4 prosent.

- Totalt sett bød februar-rapporten på det beste av to verdener: Sterk vekst i antall jobber uten en akselererende økning i lønnsinflasjonen. Det er ikke for hett og ikke for kaldt, sier daglig leder for Global Markets Research i FTSE, Alec Young, til CNN.

Februar-rapporten øker sannsynligheten for at Federal Reserve vil heve styringsrenten.

- Sannsynligheten for fire rentehevinger i år økte litt etter jobbrapporten i januar, men jeg tror det vil ende med tre, sier investeringssjef Katie Nixon hos Northern Trust Wealth Management.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere