NA24.no

Kraftig børsoppgang

Sist oppdatert:
Solid løft i aksjemarkedet.

Oslo Børs seiler inn mot en pen avslutning av mars måned etter to dager med bratt fall.

Tirsdag ettermiddag stiger hovedindeksen 2,46 prosent til 227,01 poeng.

Oljen opp etter fall
Oljeprisen har igjen kommet seg oppover etter et dramatisk fall mandag. Tirsdag morgen koster kontraktene på nordsjøolje med levering i mai 48,61 dollar per fat. Det er en oppgang på rundt 1,3 prosent. Det kraftige fallet som inntraff rett etter helgen kom som følge av at spekulantene og investorene trekker seg unna risiko. Det var også synlig gjennom en styrket dollar.

Les mer: Usikkerhet rundt oljeprisen

StatoilHydro blir sendt opp 1,19 prosent til 119,10 kroner, selv om oljeprisen lå på 49,95 dollar per fat da handelen på Oslo Børs sluttet mandag.

Anbefaler Telenor
Telenor stiger 1,04 prosent til 38,80 kroner. Meglerhuset Orion Securities mener markedet har overreagert på de dårlige nyhetene rundt Telenor.

- Vi anbefaler å benytte regnværsdager til å akkumulere Telenor. På dagens kursnivå fremstår aksjen som en langsiktig god investering. Legges gjennomsnittlige europeiske bransjemultipler til grunn, fortjener Telenor en aksjekurs på over 70, skriver de i sin morgenrapport.

Oppgangen fortsetter også for solenergiselskapet REC. Aksjekursen stiger 2,84 prosent til 61,50 kroner. Mandag ble det kjent at konsernsjef Erik Thorsen har fått beskjed om å gå, mens fabrikken i Moses Lake har startet opp produksjonen igjen.

Det som preger aksjene som ligger på topp og bunn tirsdag er at de stiger og faller på tynt volum. ABG Sundal Collier blir sendt opp 11,91 prosent til 4,98 kroner, mens Lerøy Seafood faller 15,25 prosent til 50 kroner.

Riggselskapet Seadrill blir sendt opp 3,33 prosent til 65,10 kroner, etter et bratt fall på ukens første dag.

Bred oppgang
De øvrige børsene i Europa viser også tegn til bedring. Den tyske indeksen DAX i Frankfurt stiger 1 prosent, mens FTSE 100-indeksen i London blir løftet 1,8 prosent. I Paris stiger CAC 40-indeksen 1,15 prosent. De nordiske børsene viser også en positiv utvikling. I Stockholm stiger børsen 1,3 prosent, mens København klatrer 1,2 prosent. I Finland stiger børsen i Helsingfors 0,65 prosent.

Japanske myndigheter sier at de vurderer nye tiltak for å stimulere økonomien. Det skjer etter at arbeidsledigheten har steget til det høyeste nivået på tre år. Så langt i år har det asiatiske aksjemarkedet falt rett under 10 prosent og tirsdag markerer også slutten på måneden som viser langt bedre utvikling. Børsene i Asia har steget rett over 7,5 prosent i mars.

Les mer: Børsfall i Asia

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere