NA24.no

Kraftig bulkoppgang

Forwardraten stiger kraftig for de største bulkskipene i apairmarkedet.

Bulkindeksen, Baltic Dry Index i London, endte tirsdag på sitt høyeste nivå på syv måneder, men oppgangen ser ut til å fortsette onsdag. Det viser den siste utviklingen i handelen med forward freight agreements (FFA) på shippingbørsen Imarex.

NA24 - din næringslivsavis

Det er spesielt futuresraten for de største skipene som stiger kraftig onsdag. Juni-kontrakten for capesize-segmentet er sist handlet på 62.500 dollar per dag på timecharterbasis på Imarex tidlig ettermiddag.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Juni-kontrakten endte tirsdag kveld på 49.319 dollar per dag. Også tredje kvartals FFA’en for capesize stiger markert og er opp drøye 7.000 dollar til 46.000 dollar per dag i handel på Imarex.

I panamax-markedet har juni-kontrakten løftet seg fra 20.087 dollar per dag tirsdag til 24.250 dollar per dag tidlig onsdag ettermiddag.

Baltic Dry Index endte tirsdag på 2.942 og er opp 11,3 prosent bare den siste uken, og opp godt over 200 prosent siden bunnen i begynnelsen av 2009.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere