NA24.no

Kraftig dollarsmell for Petrolia

Sist oppdatert:
Petrolia Drilling fikk merke fallet etter omlegging til dollarregnskap.

Petrolia Drilling som består av en oljeservicedivisjon og de deleide riggselskapene Petromena og Petrojack hadde driftsinntekter på 28,9 millioner dollar i første kvartal, mot 22 millioner i samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Dette ga et driftsresultat på 0,3 millioner dollar, mot pluss 5,6 millioner dollar i samme periode i fjor. Det er både økte avskrivninger og driftskostnader som har senket driftsnettoen sammenlignet med fjoråret.

Dollarsmell
Finanspostene ble imidlertid enda tyngre for Petrolia som fikk merke overgangen til dollar denominerte regnskaper og den fallende dollaren i årets tre første måneder. Dette påførte netto finansposter på minus 35,6 millioner dollar, hvorav urealiserte valutaposter alene sto for 26 millioner dollar.

Bidraget fra jointventureselskapet Deep Venture var pluss 8,2 millioner dollar, men dette ble igjen trukket ned av minus 7,5 millioner fra tilknyttede selskaper, i hovedsak Petrojack.

Fasiten viser et resultat før skatt på 34,6 millioner dollar, mot pluss 0,6 millioner dollar i første kvartal 2007.

Om tallene ble negative, så påpeker styret i Petrolia Drilling at verdiene på riggene selskapene i sfæren nå har under bygging, har steget i markedsverdi i løpet av kvartalet.

Petromena som eies med 50,8 prosent har tre halvtnedsenkbare dypvannsborerigger under bygging.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere