*Nettavisen* Økonomi.

Kraftig fall for forsikringsaksje på børsen

Oslo Børs åpner i rolig tempo mandag i likhet med det europeiske markedet.Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Rolig ukestart på Oslo Børs.

26.10.15 09:19

Oslo Børs åpner i rolig tempo mandag i likhet med det europeiske markedet.

Hovedindeksen er ned knappe 0,1 prosent til 623,3 poeng, mens den europeiske samleindeksen Stoxx 600 åpner ned 0,2 prosent.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 47,9 dollar per fat i morgentimene, lite endret fra fredag ettermiddag.

Faller kraftig
I tidlig handel faller aksjen til Vardia kraftig etter at forsikringsselskapet har hentet friske penger i en rettet emisjon, til en rabatt fra fredagens sluttkurs.

Aksjen faller over 16 prosent, ned mot tegningskursen i emisjonen.

Giganter med tall
Før helgen kuttet den kinesiske sentralbanken nøkkelrenten enda en gang, og mandag steg de største børsene i Asia.

- Rentekuttet er for øvrig det sjette i rekken siden november i fjor. Myndighetene i landet jobber aktivt for å stabilisere veksten, som nå ligger på 6,9 prosent (annualisert). Denne uken fortsetter resultatslippet på Oslo Børs. Både Statoil, Telenor og Marine Harvest slipper sine tall på onsdag, mens Orkla og Schibsted slipper sine på fredag, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

Svakere fra Telenor-datter
Mandag morgen melder Telenor at datterselskapet Digi i Malaysia fikk et lavere resultat i årets tredje kvartal.

I kvartalet havnet inntektene på 3,39 milliarder kroner, mot 3,44 milliarder i tilsvarende kvartal i fjor, viser Telenors konsoliderte tall.

I perioden falt brutto driftsresultat (EBITDA) til 1,51 fra 1,56 milliarder kroner, mens driftsresultatet var ned til 1,16 fra 1,30millliarder kroner.

Samtidig var driftsinvesteringene (capex) ned til 454 fra 534 millioner kroner.

Antall abonnement falt med 139.000 til 11,676 millioner i løpet av kvartalet.

For hele året opprettholdes utsiktene om lav til medium ensifret vekst i trafikk- og abonnementsinntekter, EBITDA-margin på nivå med 2014 og capex på nivå med 2014.

Dagens tall
Fra Europa kommer den tyske Ifo -indeksen som er basert på en undersøkelse blant bedrifter. Senere i dag er det duket for amerikansk makrostatistikk over nyboligsalget i september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.