*Nettavisen* Økonomi.

Kraftig fall i Asia

Foto: (Scanpix)

De asiatiske aksjemarkedene faller betydelig tirsdag.

13.01.09 07:23

Kursen på japanske yen stiger og skaper problemer for landets viktige eksportindustri. Sammen med fallende råvarepriser opplever de asiatiske markedene det største fallet på en måned.

NA24 – din næringslivsavis

Verdens tredje største gruveselskap, Rio Tinto, faller 3,3 prosent i Sydney, mens det japanske energiselskapet Inpex faller 8,2 prosent i Tokyo. Også Honda og Sony opplever nedgang på henholdsvis 6,2 prosent og 8 prosent ettersom yen-kursen styrker seg. Det er også ventet at Sony vil levere svake tall for fjerde kvartal, melder Bloomberg News.

Morgans Stanleys asia-indeks faller 2,8 prosent i morgentimene norsk tid, noe som er det største fallet siden 12. desember. Det er fjerde dag på rad indeksen trekker seg tilbake. Siden starten av året har indeksen falt 3,3 prosent.

Nikkei-indeksen i Tokyo faller 4,5 prosent, men der var markedene stengt for helligdag mandag. Japanske Yen steg til det høyeste mot dollaren siden 19. desember.

Den kinesiske CSI 300 indeksen falt tilbake 1,8 prosent og falt etter at en statlig rapport viste at eksporten falt med 2,8 prosent i desember. Dette er det største fallet på nesten et tiår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag