NA24.no


KRAFTIG NEDGANG: Administrerende direktør i Adecco i Norge, Torben Sneve (47), sier at den kraftige nedgangen i 22015 skyldtes problemene i oljebransjen, men at markedet nå har stabilisert seg.
KRAFTIG NEDGANG: Administrerende direktør i Adecco i Norge, Torben Sneve (47), sier at den kraftige nedgangen i 22015 skyldtes problemene i oljebransjen, men at markedet nå har stabilisert seg. (Adecco)

Kraftig fall i bemanningsbransjen

Adecco alene har hatt en nedgang på over 500 millioner kroner i omsetning

Inntektene i bemannings­bransjen sank med seks prosent, eller nær en ­milliard kroner, ifjor, skriver Dagens Næringsliv.

Nedgangen er deler av landet med stor oljeindustri. Tall fra NHO Service viser en nedgang på 31,4 prosent i Rogaland i 2015. I Aust-Agder var nedgangen 27 prosent, i Telemark 26 prosent og i Hordaland 17,5 prosent.

Adecco alene har tatt over halvparten av nedgangen i omsetningen i bransjen, skriver avisen.

Les også: Sjeføkonom: Ledigheten når toppen til sommeren
Les også: Dette er de mest populære yrkene akkurat nå

– Forklaringen er enkelt og greit den betydelige aktivitetsnedgangen innen olje og gass. Forskjellen mellom vårt og totalmarkedets fall ligger der, sier administrerende direktør for Adecco i Norge, Torben Sneve (47), til DN.

Han sier at markedet nå har stabilisert seg.

– Vi så allerede i siste kvartal ifjor en stabilisering og er godt fornøyde med utviklingen i første kvartal i år. Men jeg tror nok ikke vi vil se noen aktivitetsøkning i bemanningsbransjen før neste år, når de store infrastrukturprosjektene begynner å slå inn, sier han.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere